Dimensiunea display-ului face diferenta pretului la telefoane?

De multe ori ne intrebam de ce preturile sunt atat de diferite atunci cand vine vorba despre piata telefoniei mobile. Oare ecranul este un factor important care influenteaza intr-o mare masura pretul? Bineinteles ca un dispozitiv cu display Quad-HD va avea intotdeauna un pret de achizitie mult mai mare decat unul HD, insa atunci cand il achizitionam ne gandim oare si la costurile suplimentare care pot aparea in cazul unei reparatii? Este greu sa gasim un service gsm cu preturi pe masura dorintei noastre, insa nu imposibil. O reparatie de inlocuire display cu touchscreen Nokia Lumia 520,525 ne poate scuti de eventualele cheltuieli asta daca luasem in calcul si inlocuirea telefonului mobil. De ce sa platim o suma considerabila pe unul nou cand putem doar sa inlocuim display-ul sau touchscreen-ul? Telefoanele Nokia ne permit acest lucru!

Intradevar este greu sa gasim un service gsm profesionist care sa se ocupe de problema telefonului nostru si de cele mai multe ori mergem pe recomandari. Nu trebuie sa increditam telefonul unei persoane nespecializate pentru ca acesta poate sa aduca si alte defectuni telefonului odata cu inlocuirea lcd-ului sau touch-ului.

Companiile de pe piata telefoniei mobile sunt intr-o continua concurenta, care mai de care incarcand sa vina cu idei noi puse in practica pe telefoane de ultima generatie. Daca ne intoarcem putin in urma cu vreo 15-20 ani si ne amintim de dispozitivele cu ecrane monocrome am ramane uimiti de rapiditatea cu care totul a avansat.

Display-urile cu milioane de culori si touchscreen-urile tactile ne demonstreaza cat de mult a avansat tehnologia in utimele decenii. Dimensiunile ecranului ne poate ajuta in multe privinte, de la vizionarea clipurilor pe youtube sau voyo pana la mini jocurile pe care le putem descarca din Google App Store sau chiar cititul prin autobuze si metrou.

In majoritatea cazurilor pretul este influentat si de frecventa procesorului, capacitatea acuumulatorului, spatiul mare de stocare sau camera de fotografiat performanta. Brand-urile de renume printre care si Nokia, si-au facut un scop prin crearea acestor device-uri fiind in permanenta pe primele pagini ale revistelor de prestigiu.

Se preconizeaza ca in urmatorii ani totul va avansa mult mai rapid iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure deoarece toate aceste functii si aplicatii ne fac viata de zi cu zi mult mai usoara.