Telefon mobil cu Android sau iOS ?

Sistemul de operare al unui telefon mobil are rolul de a gestiona functionarea componentelor hardware si de a coordona aplicatiile software care asigura comunicarea utilizatorului cu smartphone-ul. Acesta trebuie protejat prin aplicatii de securitate la fel cum si telefonul fizic trebuie protejat impotriva loviturilor sau impacturilor. In urma unor astfel de socuri, display-ul sau touchscreen-ul au cel mai adesea de suferit si necesita inlocuirea lor. Service-uri GSM care sa se ocupe cu reparatia de inlocuire display cu touchscreen HTC pentru un model One M9 sau M8 gasim pretutindeni si este necersar sa fim atenti pe mana cui ne lasam dispozitivul.

Recomandarile sunt de multe ori cheia succesului atunci cand suntem incerti in privinta service-ului gsm care sa se ocupe de inlocuirea display-ului la smartphone-ul nostru HTC One. De cele mai multe ori schimbarea ecranului nu dureaza foarte mult, si asta doar daca se ocupa o persoana specializata. Instalarea sau reconfigurarea sistemelor de operare nu este o procedura complicata si o poate face oricare dintre noi. Gasim numeroase informatii pe site-urile producatorilor si nu trebuie decat sa urmam pasii specificati de ei.

In majoritatea cazurilor, persoanele care achizitioneaza un smartphone cu sistem de operare Android nu sunt informate despre acesta. Multe caracteristici sunt descoperite odata cu utilizarea telefonului mobil HTC iar noi vom incerca sa va precizam cateva din ele in cateva randuri.

  • ANDROIDSoftware-ul folosit pentru stocarea datelor este SQLite.
  • Suporta diverse formate media cum ar fi MPEG-4, GIF, PNG, JPEG, OGG, AMR, AAC, MP3, AH.264.
  • Tehnologiile de conectivitate suportate sunt Wi-Fi, Bluetooth, UMTS, EV-DO, CDMA, GSM/EDGE.
  • ¬†Poate utiliza grafica accelerata 3D .

Apple a ales sa isi dezvolte propriul sistem de operare pentru dispozitivele companiei sale ajungand pana la versiunea a8a. Dupa cum stim exista si o mica problema cu acest software deoarece este predispus la atacuri ale “infractorilor”. In cazul in care milioane de smartphone-uri vor fi infectate de vreun malware chiar va fi o problema si suntem curiosi cum va fi gestionata de companie, acestia nepermitand dezvoltatorilor sa dezvolte diverse softuri pentru securitate.

Bineinteles ca nu gandim negativ atunci cand alegem telefonul, deci nici aceste minusuri nu trebuie sa va schimbe parerea. Este de recomandat ca aplicatiile sa fie descarcate din App Store si astfel aveti siguranta ca nimic nu va poate infecta smartphone-ul.